Historik

Historiskt nedslag på 1984

Den 4 oktober 1984 bildades Dansföreningen Munkbuggarna bestående av följande interimstyrelse:

Ordförande: Rolf Petzell

Sekreterare: Eva-Britt Thorin

Kassör: Per Isaksson

Ledamot: Kerstin Erkenstam

Ledamot: Ann Samuelsson

Suppleant: Siv Svensson

Suppleant: Britt Eriksson

Logotypen ritades av Inger Burman och föreningens färger valdes till röd och grå.

När klubben bildades tog man fram nedanstående informationsblad:

”BUGGA ÄR KUL

Är du eller dina barn intresserade av dans. Det är vi också. Vi har tänkt att starta en Bugg o Rock’n Roll-förening i Munkedal. Vårt mål är att lära våra barn och ungdomar (och oss själva) att dansa och umgås under trivsamma former. Kanske tävlingsdansar vi så småningom. Danslärare, initiativtagare och eldsjälar är förstås Lennart Haglund, som kommer att vara med oss ifortsättningen också.”

Historiskt nedslag på 1985

Den 1 januari startar föreningens verksamhet som dansarna får vara med på om de betalar medlemsavgiften på 20 kr/person. Den första upplagan av Munkbuggen hålls den 4 maj, endast tre månader efter att föreningens verksamhet startar, på tävlingen var det 300 tävlande och 500 i publiken. Under året anskaffas den berömda ’anslagstavlan’ som alla föreningens medlemmar väl känner till.

En skoldans för medlemmarna och deltagarna i Lennart Haglunds kurser i bl.a. Tanum och Uddevalla anordnas den 22 februari. Den 8 december är föreningen med på en uppvisning på Östraboskolan i Uddevalla.

Ordförande: Rolf Petzell

120 medlemmar varav 40 aktiva.

Historiskt nedslag på 1986

Munkbuggen arrangeras den 3 maj, startavgiften var 25 kr, den 18 oktober anordnas ytterligare en tävling, Minimunkbuggen.

Detta år startas tävlings-, tränings- samt trivselkommittén, under hösten tillkommer även uppvisningskommittén.

Träningen sker på måndagar i egen med tränare Magnus Sörensson, på fredagar tränar föreningen med Aktuell Dans och på söndagarna tränar elitdansarna med Team Mic, Solna.

Den 25 oktober anordnas en klubbdans för de äldre medlemmarna i Tingshuset och den 30 oktober för de yngre medlemmarna i Munkedalsskolans matsal (anm. numera Kungsmarksskolan). Föreningen har två lag med i Lag-SM i Skara den 6 dec, minior och junior (anm. nu barn och ungdom)

Juniorlaget kom på första plats oh vann vandringspriset. Föreningen har även dansare på vanliga SM där våra dansare kommer på andra och tredje plats i Jitterbug Junior.

Föreningen köper in en musikanläggning och öppnar föreningens postgirokonto. Den 14/2 deltar vi på julskyltningen vid Munkedals Sport & Parfymaffär, samt är med på en uppvisning på Stenungsbaden under v 31.

Ordförande: Rolf Petzell

94 medlemmar varav 45 aktiva.

Historiskt nedslag på 1987

Två upplagor av Munkbuggen arrangeras detta år, den 9 maj och den 24 oktober. Detta år bildas ungdomskommittén. Ungdomskommittén lämnar in en protestskrivelse till styrelsen eftersom logotypen inte skulle vara med på de nya overallerna. Styrelsen beslutar sig då för att ändra beslutet. Klubbtidningen DANS-NYTT startas av ungdomskommittén Det anordnas jazz-dans för dansarna under tre gånger. Träning anordnas på måndagar och fredagar. Den 7 november anordnas ett knytkalas i Tingshuset.

Uppvisningar under året var:

21/1 Pensionärsförening i Trollhättan, 5/2 Munkedalsskolan, 19/3 Föreningsbanken, 6/9 Dansens dag, Trollhättan, V 43 uppvisning på ABBA i Uddevalla samt på Revyn Salta Stänk

Ordförande: Christer Almqvist

170 medlemmar varav 60 aktiva.

Historiskt nedslag på 1988

Detta år arrangerar vi ett distriktsmästerskap samt en öppen tävling den 26 mars där Munkbuggarna blir bästa klubb. Tävlingen den 29 oktober blir tyvärr inställd pga lokalbrist

 Den 25 februari, under sportlovsveckan, anordnas dansträning för skollediga ungdomar med Anders Köhlquist, vilket är mycket uppskattat för de lediga ungdomarna. En ny musikanläggning köps in hos Signal Radio i Tanum för 18.000 varav vi fått bidrag på 14.000.

Fyra lag med på Lag-SM i Karlstad den 3 december, ett i minior, ett i ungdom samt två i junior.

Minorlaget och ett av juniorlagen hamnar på första plats.

Uppvisningar under året var: 28/5 STIM-lördan, 3/6 Kommunfest, 24/6 Midsommarafton i Parken, 9/9 Gammeldansföreningen i Parken, 11/12 Julmarknad, samt en uppvisning i Färgelanda för Anders Köhlquist.

Ordförande: Christer Almqvist

170 medlemmar varav 60 aktiva.

Historiskt nedslag på 1989

Munkbuggen arrangeras den 22 april samt Munkrocken den 28 oktober. Den 25 februari anordnas ett knytkalas och den 18 november en trivselkväll för de vuxna medlemmarna där det visas gamla videofilmer och fotografier.

På sportlovet arrangeras en skidresa till Sunne för medlemmarna. Föreningen får det första mixade paret, killen från VKB och tjejen från MBM, styrelsen är mycket tveksam till detta och vill att de ska tillhöra en förening.

Andreas Thulin och Susanne Thorin deltar i Junior-VM i Schweiz

Under året hade vi en uppvisning i Rolvsø, kommunens vänort i Norge den 29 oktober samt den 24 november på ett disco i Lysekil.

Ordförande: Christer Almqvist

170 medlemmar varav 65 aktiva.

Historiskt nedslag på 1990

Detta år arrangeras Munkbuggen den 31 mars. Under våren har föreningen träning på måndagar med Lennart Haglund, Anders Köhlquist och Tommy Svärd, under hösten byts träningsdag till torsdagar.

Föreningen städar vägar, Munkedal-Hedekas 6 mil samt Kvistrum-Shell. Vi har med tre lag i Lag-SM, två juniorlag samt ett ungdomslag, där ungdomslaget kom på tredje plats.

Uppvisningar: 6/3 LRF:s Ungdomskontakts sammankomst, 3/5 Volvo Brandt, Dingle, 13/5 Hedekas, 19/5 Invigning Uddevalla Bussterminal, Kampenhof, 16/6 Invigning av Munkedals Torg

Ordförande: Christer Almqvist

160 medlemmar varav 45 aktiva.

Historiskt nedslag på 1991

Liksom tidigare år arrangeras Munkbuggen, denna gång den 13 april. Föreningen har träningar på måndagar och torsdagar. Precis som året innan städas det vägar; E6:an mellan Saltkällan och Rabbalshede + Munkedals samhälle.

Den 7 september är vi med på invigningen av motorvägen i Ljungskile, vi har även en uppvisning på julmarknaden den 1 december.

Ordförande: Jan-Erik Andersson

170 medlemmar varav 25 aktiva.

Historiskt nedslag på 1992

Munkbuggen hålls den 25 april och föreningen köper in en riktig nymodighet, en CD-spelare, tillsammans med en bergsprängare.

Vi har med tre lag på Lag-SM i Skara; minior, ungdom och senior. Den 7 februari anordnas en trivselkväll i scoutstugan. Vägstädning som 1991.

Under året har vi följande uppvisning: Invigning av McDonald’s Torp Köpcentrum, 29/8 Danssportens dag OBS!, Torp Köpcentrum, 26/9 Västmässan på Fridhem, Uddevalla, 26/9 Munkedals torg.

Ordförande: Jan-Erik Andersson

90 medlemmar varav 24 aktiva.

Historiskt nedslag på 1993

Den 24 april anordnas Munkbuggen. På Lag-SM i Skara kom miniorlaget på tredje plats, dessutom vann vi hejarklackspriset. Tränare detta år var Anders Köhlquist och Lennart Haglund.

På vägstädningen mellan Torp Köpcentrum och Dingle på E6:an, 27 km, samladas det in 250 sopsäckar med skräp under 250 timmar.

Under året deltar vi på fyra uppvisningar: 23/4 HSB Uddevalla på Lingatan, 19/6 Dingle IF 60 år, 4/9 Liseberg, 5/9 Fridhem, Uddevalla

Ordförande: Maria Gabrielsson

92 medlemmar varav 40 aktiva.

Historiskt nedslag på 1994

Munkbuggen arrangeras den 23 april, under året genomförs fyra samträningar med DDKF. Vägstädningen detta år sker mellan Munkedal och Hällevadsholm. Den 8 oktober hålls en 10-årsjubileumsfest.

Det köps in 1000 flaskor med duschcreme med MBM:s logo. Dessutom säljs 504 kakburkar.

Detta år är det många uppvisningar: 15/1 Tumlaren, Väjern, 19/3 Lingatan, 17/4 OBS, Uddevalla, 28/4 Kungstorget, Uddevalla, 27/8 Laxens Dag, 2/11 Ungdomsdisco i Hunnebostrands Folkets Hus, 4/12 Julmarknad på torget och på Munkeland, 1 advent Julmarknad på Stale

Ordförande: Jan-Erik Andersson, från oktober Mats Mattsson

87 medlemmar varav 43 aktiva.

Historiskt nedslag på 1995

Munkbuggen hålls detta år den 22 april. Under våren börjar föreningen att sälja BingoLotter, av denna försäljning lyckas en medlem förskingra 28.000 kr under hösten. Ungdomskommittén har träning för barn 5-7 år.

Under invigningen av VM i Friidrott i Göteborg deltog fyra av våra dubbelbuggs ekipage, som tränade under hela sommaren till samma demoversion av Ikväll med Vikingarna om och om igen.

Klubben står för tre startavgifter/termin. Träning sker på måndagar och torsdagar samt några söndagar. Vissa veckor hålls samträning med DDKF.

Uppvisningar: 9/3 Ekebackens äldreboende, 6/6 Torget, 12/8 Laxens dag, 3/12 Julmarknad på torget och på Munkeland.

Ordförande: Mats Mattsson

70 medlemmar varav 30 aktiva.

Historiskt nedslag på 1996

Detta år arrangeras ingen tävling pga. brist på funktionärer, det enda året sedan föreningen bildades som det inte har hållits någon tävling.

Klubben betalar 3 startavgifter/termin och har Anders Köhlquist, Tommy Svärd, Örjan Torstensson och Lennart Haglund som tränare. Under året har vi uppvisningar på Torreby Slott den 11 maj, Torp Köpcentrum den 16 juni, Munkedals AB den 7 juli, Hunnebostrand den 13 juli och i Brastads Folkets Hus den 27 oktober.

Ordförande: Mats Mattsson

Historiskt nedslag på 1997

Efter uppehållet har det återigen blivit dags för Munkbuggen, nu den 15 mars. Under året säljer vi lotter från Idrottens reselotteri. En ny musikanläggning köps in för 28.000 kr med både CD-spelare och MiniDisc-spelare. Denna ersätter den tidigare musikanläggningen med kassettdäck.

Föreningen har träningar på tisdagar och torsdagar. Vi är med på två uppvisningar under året, den 10 augusti i Folkets Park för PRO och den 26 september för Arla

Ordförande: Tomas Hugoson

Historiskt nedslag på 1998

Munkbuggen hålls rekordtidigt detta år, redan den 7 februari. Vi har ett ungdomslag med på Lag-SM i Karlstad. På Laxens Dag säljer vi tårtlotter och pizzalotter, en given succé. Dessutom säljer vi kometlotter. Detta år tränar vi för, Lennart Haglund, Örjan Torstensson, Ingemar Önnerås och Magnus Ericsson.

Ordförande: Tomas Hugoson

Historiskt nedslag på 1999

Även detta år arrangeras Munkbuggen, denna gång den 20 mars. Detta år startas den första hemsidan. Vi delar ut telefonkataloger, Gula Sidorna, närmare bestämt 4032 stycken. Den officiella tidningen Munkbuggarbladet startas och det arrangeras nybörjarkurser för barn och ungdomar.

Den 12 november hålls en jubileumsfest för 15-års jubileumet i Folkets Hus, med gamla och nya medlemmar.

Tre uppvisningar under året varav en på Bohus Expo och en på Laxens Dag den 7 augusti.

Ordförande: Tomas Hugoson

Historiskt nedslag på 2000

Den 6 maj arrangeras Munkbuggen. Föreningen köper in nya, mindre högtalare till den befintliga musikanläggningen.

Vi har träningsdag på tisdagar, vilket fortfarande gäller och vi har kurser i bugg för barn och ungdomar i Munkedal, vi har även motionsbugg för vuxna medlemmar. Uppvisningar detta år är på Restaurang Borgen för Svarteborgs SPF samt på Mona Lisa Modes 50-års jubileum.

Ordförande: Tomas Hugoson

Historiskt nedslag på 2001

Den 28 april går Munkbuggen av stapeln, vi köper hemsideadressen munkbuggarna.nu och vi har nybörjarkurser för barn och ungdomar i bugg i Munkedal. Detta år består tränarlaget av: Sven och Diana Hämberg, Örjan Torstensson och Rebecca Trehammar samt Lennart Haglund.

Uppvisningar: Bordtennis SM i Uddevalla, Munkedals Julmarknad, Liseberg, med distriktet den 4/8 och Obs! Stormarknad den 15/6

Ordförande: Tomas Hugoson

Historiskt nedslag på 2002

Munkbuggen arrangeras den 11 maj. Vi har buggkurser i egen regi i Dingle för barn och ungdomar. Tränare detta år är: Annette Holmberg, Lennart Haglund, Örjan Torstensson och Rebecca Trehammar samt Alf Bogren. Vi är med på en uppvisning på Liseberg den 4 augusti med Bohuslän- Dals Danssportförbund

Ordförande: Tommy Johansson

Historiskt nedslag på 2003

Munkbuggen arrangeras den 17 maj, med Norge-tema. Buggkurser detta år har vi i Dingle och Hedekas och vi har dansträning för Hockeyklubben Munkedals BK.

Tre uppvisningar under året; 24/5 Skredsviks Samhällsförening, Dragspelsträff, 5/7 Skredsviksdagen, 23/8 Norra Bohusbanan 150 år

Ordförande: Tommy Johansson

Historiskt nedslag på 2004

Detta år genomförs Munkbuggen den 24 april. Tränare är: Tobias Widéhn, Sven Noregran samt Örjan Torstensson och Rebecca Trehammar. En uppvisning är vi med på den 15 maj för Skredsviks Samhällsförening

Ordförande: Owe Johansson

Historiskt nedslag på 2005

Munkbuggen den 6 april. Vi säljer profilväskor och ziptröjor med vår logo och vi har buggkurser i Munkedal. Tre uppvisningar: 21/5 Bruksskolans Vårfestival, 28/5 Skredsviks Samhällsförening, 4/12 Munkedals Julmarknad

Ordförande: Owe Johansson

Historiskt nedslag på 2006

Vi har Munkbuggen den 13 maj. Fem uppvisningar under året: 20/5 Skredsvik, 10/6 Hemköp, Munkeland, 28/10 Torp Köpcentrum, 3/12 Munkelands Julmarknad hos Kontorscentrum, 16/12 Munkedals Julmarknad, Kommunhuset

Ordförande: Tommy Johansson

Historiskt nedslag på 2007

Munkbuggen arrangeras som vanligt, denna gång den 31 mars. Dansare från MBM deltog i Finnkampen i Tammerfors, Finland och hjälpte laget till seger. Det tas fram nya träningsoveraller och vi säljer kakor.

Uppvisningar har vi detta år på Torp Köpcentrum 10/11, Munkelands Julmarknad hos Kontorscentrum 2/12, Munkedals Julmarknad, kommunhuset 15/12.

Ordförande: Tommy Johansson

Historiskt nedslag på 2008

Den 26 april anordnar vi Munkbuggen, och under året arrangerar vi en buggkurs för barn och ungdomar. Vi har två uppvisningar på Torp Köpcentrum, den 18 maj och den 12 september.

Ordförande: Anders Olander

Historiskt nedslag på 2009

Detta år arrangerar vi Munkbuggen den 18 april. Vi köper in en ny musikanläggning då den gamla har några år på nacken, tränarlaget består av: Kim Rönnbrant, Johanna Johansson, Christer Djup och Sven Noregran. Under året säljs kläder från New Body.

Vi firar även 25 års-jubileum som förening och vår hemsida firar 10 år, vilket firas med en helt ny hemsida.

Ordförande: Anders Olander

Historiskt nedslag på 2010

Föreningen växer, då vi arrangerar buggkurser för barn och ungdomar under året, och vi får fram många nya tävlingsdansare. Som traditionen bjuder så arrangerar vi Munkbuggen den 10 april. Liksom 2009 säljer vi kläder från New Body. Under året landsätts också det nationella tävlingsanmälningssystemet Swingweb som skall förenkla för tävlingsadministratörerna.

Ordförande: Anders Olander

Historiskt nedslag på 2011

Under 2011 arrangerar vi två stycken tävlingar, för första gången sedan 1989, detta pga det nya tävlingssystemet som införts med två separata tävlingssystem – Nationella och regionala tävlingar. Den 14 maj arrangeras N-tävlingen Munkbuggen och den 17 september arrangeras R-tävlingen Nunnebuggen. Vi fortsätter också att arrangera danskurser för barn och ungdomar.

Ordförande: Agnetha Johansson

Historiskt nedslag på 2012

Även detta år arrangerar vi två tävlingar; N-tävlingen Munkbuggen lördagen den 5 maj och R-tävlingen Nunnebuggen söndagen den 6 maj. Vi fortsätter även satsningen på danskurser.

Föreningen har ett ungdomslag med på Lag-SM i Hammarö som hamnar på 6:e plats. Uppvisning har vi på Bondens dag i Backamo.

Ordförande: Monika Andersson